Mijn Hobby

Mijn grote liefde, mijn passie: MOTORRIJDEN!!

Als jongen droomde ik ervan om met een grote vrachtwagen te mogen rijden. Die droom is uitgekomen. Motorrijden was nog nooit in me opgekomen. Je hoort zoveel verhalen over motorrijders die verongelukken. En dat maakt je toch een beetje huiverig. 

 

Sinds ik gestopt ben met het internationaal vrachtrijden,  een kleine drie jaar geleden nu, zwaai ik de scepter over onze opslagloods. En met veel plezier. Echt leuk was het de laatste jaren niet meer, onderweg. Nu ben ik iedere avond thuis, bij vrouw en kinderen. En dat doet mij deugd.

In het begin van mijn "loods-periode", bracht Clazien mij altijd naar de loods, en als ik klaar met mijn werk was, haalde ze mij weer op. Uiteraard met de Nissan Maxima. Alleen zuipt die auto, dat wil je niet weten. 1 Liter voor iedere 8 kilometer. Naar de loods is plm. 5 km, en dat tweemaal per dag, en dat 6 maal per week. Tel uit je winst.

Dus er moest een brommer komen. En of het zo moest zijn, een nichtje van mijn vrouw der kant, had een Tomosje. En ze vroeg mij of ik daar iemand voor wist. Zij had immers een auto gekocht en de brommer was overbodig. Ik kon de Tomos overnemen tegen de kosten van een barbecue. Dus dat was geregeld.

De beruchte Tomos

De beruchte Tomos

De brommer naar Bressers gebracht, de fietsenmaker, nieuwe ketting met tandwielen, een grote beurt, honderd euro's achtergelaten, en crossen met dat ding. Dat was lachen joh. De schooljeugd fietste mij s'morgens voorbij, Tomosje wilde niet sneller dan 38 km/uur. "Kun je het bijhouden opa??". Was een veelgehoorde kreet. Maar hij was wel lekker zuinig. 1 op 50!! Dat is ook lachen.

Op een mooie dag in april 2005, vroeg één van onze chauffeurs of ik iemand wist, voor de motor van zijn vrouw. Dus ik vraag hem wat het voor een motor was, waarop hij antwoordde dat het om een Magna 500 ging. Ik had nog nooit met een motor gereden, laat staan dat ik een rijbewijs had. Maar het leek me een leuk idee om die schooljeugd eens flink de oren te wassen. Hahahahaaa

De bewuste Magna 500, VF500C, V30

 

Dus ik kocht die motor. Tjee, dat gaat veel sneller dan die Tomos joh, wist je dat? Na een ongelukkige val, buiten mijn schuld, maar dat is een cliché, ben ik toch maar rijlessen gaan nemen.

Intussentijd ontdek ik ook het motorforum. Op www.motorforum.nl leerde ik al snel een paar mensen kennen, die hun hart ook aan het motorrijden hadden verpand. Net als ik. Sinds ik de rijlessen volg ben ik helemaal idolaat van die tweewieler. De eerste persoon die ik ontmoette, was Rinus-shovelaar. Van hem kocht ik mijn tanktas. Met hem ben ik al verscheidene keren wezen toeren. De tweede persoon, maar zeker niet de minste, is Betty, motormeisje. Met haar heb ik ook regelmatig contact, maar helaas woont ze een beetje te ver weg, om wat vaker te gaan rijden. Waar ik U wel op wil wijzen, is haar web-site. www.motormeisje.nl Erg interessant, en niet alleen voor motrrijders, maar ook andere zaken, bv. Origami. Daar weet ze ook raad mee. Lees haar reisverslagen eens. Hartstikke goed.

Ik ga nu niet alle namen opnoemen van mijn motor-kennissen, want daar gaat het hier niet om.

Terug naar mijn rijles. Eindelijk, ik heb het gehaald, dus gelijk maar een blik op internet, voor een andere motor. De Magna is een leuke vlotte motor, maar voor mij iets te klein, ik zit met mijn knieën boven de tank, en dat is niet prettig rijden.

In Vianen vind ik een pracht van een Shadow. Een 1100. Kijk, dan hebben we het over een motor. Kleine schade aan het achterspatbord, maar verder een juweeltje. Half-open pijpjes erop, voor de broodnodige muziek :-)))

met uitzicht op kasteel van Vianden

 

 

Wordt vervolgd.........