Van links naar rechts:Schaduwman, Irma*, RakkiRauw


In november van verleden jaar, werd al de vraag gesteld, in het motorforum, wie er naar de motorbeurs zouden gaan, in 2007. Hierop kwamen verschillende reacties, waaronder n van mij. Ik zou zeker gaan, en wel op zondag 27 februari.

Met mij gingen nog mee, Boxer-Rinus, RakkiRauw en Irma*, mensen die onder deze pseudoniemen regelmatig op het forum schrijven.

Ik had met Boxer-Rinus afgesproken, om elkaar te ontmoeten, bij de Esso op de A58 t.h.v. Bosschenhoofd. Van daaruit zouden we naar de Esso te Dussen rijden, alwaar wij Irma* en RakkiRauw zouden ontmoeten. Voor Irma* zou het de eerste keer zijn, dat ze een dergelijke trip zou ondernemen. Maar onder de bezielende leiding van de drie "ouwe" rotten, is dat helemaal goed gekomen.

Schaduwman op kop, gevolgd door Irma*, RakkiRauw en als hekkesluiter Boxer-Rinus.


Boxer-Rinus hier links op een archieffoto. Uiterst rechts staat Old-timer, die er helaas niet bij was, op de beurs.
Irma* en RakkiRauw, waren al gearriveerd bij de Esso te Dussen. Nadat we even kennis met elkaar hadden gemaakt, en elkaars motoren hebben bewonderd, stapten we op, en togen richting Utrecht. De heenreis is vlekkeloos verlopen, droog weer, en de temperatuur was voor de tijd van het jaar, zeker goed te noemen. In Utrecht stond het verkeer hartstikke vast, en na overleg met Rinus, besloot ik tussen de file door te laveren. Irma* volgde ons alsof haar leven ervan af hing. Perfect! Bij de jaarbeurs was een motorparking ingericht, waar de motoren gratis mochten parkeren. We kregen een sticker met een nummer, wat correspondeerde met een nummer wat op de motor was geplakt. Nou, daar moet ik maar zuinig op zijn, op dat stickertje, want dat ga ik nog nodig hebben............tja, de ouderdom komt met gebreken. Hahahaaaaa. Als wij later op de dag, weer willen vertrekken, blijkt dat ik vergeten ben, waar ik dat bonnetje had opgeborgen. Wat nu?? Het viel allemaal nogal mee, bij de uitgang liet ik simpel mijn kentekenbewijs zien. En na controle werd ik, zij het ongaarne, alsnog vrij gelaten. Toch een gerustellende gedachte, dat er goed gewaakt werd. Bedankt heren!!!
Wat ging ik ook alweer doen op de beurs? Oh ja, ik wilde nieuwe laarzen hebben en ik wil een andere motor. Waarom een andere motor? Simpel: de Shadow is een prachtige machine, maar om lekker door te kunnen rijden en lange afstanden te kunnen blijven zitten, dan moet je geen chopper hebben.

En ik heb inderdaad een prachtige motor gezien. Een Varadero!! Ook een tweepitter, 996cc, een all-road. Op deze motor zit je beter rechtop, zonder doorzakken van de onderrug, wat op de Shadow wel het geval was, als je een uurtje of wat aan het rijden was.

mijn nieuwe liefdeDe bewuste Honda Varadero.

Boxer-rinus vindt mij wel erg klein op deze motor. Hij heeft misschien wel gelijk, de Varadero is een stuk groter dan de Shadow.

Ik hoop hem zaterdag 10 maart, te mogen halen bij de dealer.

Vervolgens zal ik proberen een foto te maken, van beide motoren naast elkaar. Deze zult U dan op deze pagina kunnen aanschouwen.

EINDELIJK!!!

Vanochtend, 10 maart om elf uur naar Roosendaal. De Varadero staat op mij te wachten. Gauw nog even de Shadow bij de Varadero geparkeerd, en een aantal foto's geschoten. Klik op de foto's voor een groter resultaat.

 

 

En denkt U nu niet, dat de Shadow een verkeerde keuze was. In het geheel niet. Ik heb precies anderhalf jaar met de Shadow gereden, en met veel plezier. En zeg nu zelf, het is toch een mooie motor? Ik was er maar wt trots op.