RMT ofwel Regionale Motorvaardigheids Training


Van links naar rechts:Varo-man, Andy Neggers en RakkiRauw     


Verleden jaar maart, hebben Boxer-Rinus en ik, een zogenaamde slipcursus gevolgd. Ikzelf vond dat ik daar toch veel van geleerd heb, en was vastbesloten hier een vervolg aan te geven.

Dit zou dan de Regionale Motorvaardigheids Training zijn.

Begin dit jaar nam ik contact op met motorrijschool "Andy Neggers". Andy was ook mijn rij-instructeur voor mijn rijbewijs-examen. Ik was erg positief over deze jongeman, en dat was de reden dat ik met hem deze training wilde volgen. Hij vroeg me of ik nog meer liefhebbers kon vinden, omdat deze training in de regel met drie cursisten wordt afgehandeld.       Nou, die had ik wel. Mijn gedachten gingen gelijk naar mijn twee vaste motormaatjes, Boxer-Rinus en RakkiRauw. Ze waren ook enthousiast, en deden mee.

 

Helaas, Boxer-Rinus melde zich kort nadien af. Hij had er geen zin meer in. Maar ik had al snel een ander maatje gevonden in de persoon van Oemoemenoe. Toffe vent, veeeel leuker dan die Boxer-Rinus, onbetrouwbaar figuur.

's Morgens tegen negen uur kwam Oemoemenoe, eigenlijk heet hij Jan, bij mij thuis. We zijn gelijk op de motoren gestapt, en met gezwinde spoed naar Schijf, de kleinste gemeenschap van de gemeente Rucphen.

In zaal "Sport" waren RakkiRauw, Rien, en Andy al gearriveerd. Even een bakkie en een peukkie, en een korte uitleg van Andy, wat we die dag gaan doen.

 

We beginnen met de zogenaamde circus-acts. Nog even de oefeningen doornemen die we met het rijbewijs-examen hebben moeten doen. Hier en daar werd er nog tekst en uitleg gegeven door Andy. Dit hebben we gedaan tot de middag, waarna wij weer terug naar Schijf togen. Even wat eten.


 

Na de middag gaan we de weg op. We gaan een mooie route rijden, die ikzelf, als west-brabander zijnde, niet eens kon. En dat vlak bij mij, naast de deur. De route van de 7 Heerlijkheden.

Hier krijgen we een lesje in het bochtenwerk. Bij mij was er inderdaad wat bij te schaven. De route was een kleine honderd kilometer lang, met hele leuke, bochtige weggetjes. Ik heb er van genoten. Andy liet ons voorop rijden. Af en toe kwam hij ons voorbij, en kregen dan tekst en uitleg over bepaalde situaties. Er zijn altijd punten, waar wij niet zo zeer bij stil staan, maar waar wij wel even met onze neuzen op de feiten werden gedrukt. Ik heb zowaar een heuse noodstop moeten maken, voor een auto die van rechts kwam. Alles is goed afgelopen toen.

Net voorbij Bergen op Zoom, besluiten we om binnendoor, terug naar Schijf te rijden.

Als we tien minuten onderweg zijn, richting Schijf, barst het noodweer los. Zo hevig, dat we besloten om maar even een pauze in te lassen. Ik wilde een shaggie draaien, maar dat valt niet mee hoor, met natte vingers. "Andy, wil jij straks een shaggie van mij draaien?" "Waarom? Wil je een sigaret van mij?".l

Na tien minuten stopte de regen, en reden we door.

Rond half vijf waren we terug in zaal "Sport". Nog even wat afrekenen, een drankje, en uiteraard de uitreiking van het certificaat.

Geen diploma, want er zit geen examen aan vast. Maar sommige verzekeringsmaatschappijen geven extra korting op de verzekeringspremies, als je een dergelijk certificaat hebt.

 

Bedankt Andy Neggers voor een leuke en bovenal leerzame dag.

 

Volgende stap? VRO??? Wie weet.

Links staat Oemoemenoe, lijkt verdacht veel op Boxer-Rinus. Maar Oemoemenoe kent geen Rinus in zijn familie!!!!

DE ZEBRA'S

GASTFOTO'S VAN RAKKIRAUW