Samantha

Samantha is geboren te Amman, JordaniŽ, op 30 december 1993.

Haar biologische ouders zijn afkomstig uit Sri-Lanka.

In 1993 besloten wij om een kind te adopteren. Na de 6 verplichte VIA-bijeenkomsten, en de screening door de raad van de kinderbescherming, kregen wij eind 1993, toestemming van het ministerie, om een buitenlands kind te adopteren.

Begin januari 1994, kregen wij bericht, omtrent een meisje uit Sri-Lanka, dat in JordaniŽ  geboren is. 

Alles ging toen in een ware stroomversnelling. We zorgden voor de nodige papieren, en boekten een vlucht naar JordaniŽ. Op 16 januari kwamen wij aan, op het vliegveld van Amman. Daar werden wij netjes opgewacht door een lieve dame van het consulaat van Sri-Lanka. Door haar werden wij naar ons hotel gebracht. De volgende dag zijn ter plaatsen nog wat papieren in orde gemaakt, waarna wij de rest van de dag vrij waren om te doen en te laten wat wij wilden. s'avonds hebben we lekker zitten borrelen, met diezelfde lieve dame en haar toenmalige vriend. 

De volgende ochtend, 18 januari, werden we opgehaald en naar het consulaat gebracht. Hier werden de laatste papieren overhandigd en de laatste handtekeningen gezet. En toen was hťt moment daar: Samantha werd officieel aan ons overhandigd. Wat een vreemde gewaarwording was dat. Onze eigen lieve kleine meid. Nog geen drie weken oud.

Terug naar het hotel. Een fax naar huis gestuurd met de tekst: WIJ HEBBEN EEN DOCHTER!!

Blijer kan men een mens niet maken. Inmiddels is Samantha 20 jaar oud. Een prachtmeid! Ik ben zo trots, als een vader maar kan wezen op zijn dochter!!

Inmiddels is Samantha aan het laatste jaar bezig op Het Prinsentuin-college in Breda. Ze maakt de mooiste creaties van bloemen en planten. Hopelijk is ze straks geheel onafhankelijk, dan hebben wij ons doel bereikt.

 

Samantha met haar nichtje en vriendin Kim.