VAKANTIE BOUTX 2012

Om U een idee te geven waar Boutx te vinden is.

Vrijdag 27 juli 2012.

Of het zo moet zijn, een erg drukke dag gehad met het werk. Zelfs in de avonduren. Om kwart over zes nog met een rotgang naar Z&O-Zevenbergen voor ons ritje naar de Wial. Enfin, om half tien beginnen we met pakken en de wagen te laden. Het past maar nèt! En eindelijk, om kwart voor drie, zaterdagochtend, gaan we toch vertrekken naar Boutx. Het was die dag vreselijk druk op de weg. Veel files van Vierzon tot Limoges. Vanaf Brive kon het gas erop. En om half acht 's avonds, komen we toch heelhuids aan te Boutx alwaar wij verwelkomt worden door de gastheer en zijn vrouw. Er stond een fles overheerlijke wijn voor ons klaar, waar Clazien en ik echt van genoten hebben. Een goed ingericht appartement staat tot onze beschikking, voorzien van alles wat wij nodig hebben voor de komende twee weken. Mooi. Na 40 uur in touw te zijn geweest, val ik doodmoe in bed. Welterusten.

 

De eethoek voor 5 personen.


Het livinggedeelte, helaas alleen een 2-zitter.

Nog even over het appartement.

In alles is voorzien. Absoluut. Gezellig ingericht, met tv en digitaal-ontvanger. Zelfs een dvd-speler, helaas niet geschikt voor de films welke door onze kinderen zijn meegenomen. Misschien toch een probleem met pal/secam? Ik weet het niet. Wel jammer voor de kinderen, niet voor Clazien en mij, wij vinden tv niet zo belangrijk tijdens de vakantie. De keuken was ruim voorzien van potten en pannen, maar ook hier een kleine note: te weinig passende deksels. Maar we hebben ons uitstekend kunnen redden met het beschikbare. Nette keuken met magnetron, niet door ons gebruikt, en een oven met daarop een 4-pitsgasstel. Zelfs een koffiezetapparaat ontbrak niet. Chapeau!

Een slaapkamer met een tweepersoonsbed.

 


En een slaapkamer met stapelbed plus nog een eenpersoonsbed.

Serviesgoed was erg ruim uitgemeten. Volgens mij is er op 12 mensen gerekend :) Glazen, bestek, borden, koppen, enz, enz. Goed!!

 

Links ziet u een afbeelding van de wenteltrap naar de tweede verdieping, naar de slaapkamers. De trap is wel erg smal, maar eenmaal gewend, goed te doen. Ook hier geldt: netjes.


 

Hierboven het huis waarvan het rechtergedeelte is ingericht als appartement.
De volgende ochtend ben ik al vroeg wakker. Het is bewolkt. Jammer, maar ook dat kan voorkomen in de Pyreneeën. Ik ga koffie zetten en dan even naar buiten. Effe een peukkie paffen. We houden wel rekening met eventuele gasten die na ons komen. Misschien zijn dat niet-rokers. Gelijk even met Rakker een stukje wandelen. Ik ben gisteravond, tijdens het parkeren van de auto, met de bumper over de grond gegaan. Verdikkie, toch beschadigd aan de onderkant van de bumper. Jammer, gedane zaken nemen geen keer. Een nadeel is wel, dat ik iedere ochtend naar St.Béat moest voor vers brood. In Boutx is geen bakker of kruidenier. Gelukkig is het slechts 2,5 km, maar wel behoorlijk stijl naar beneden en dan weer terug naar boven dus. Wel lekker vers stokbrood met dito croissantjes. Bij de lokale kruidenier in St.Beat, wat eerste levensbehoeftes ingeslagen. Tjee, die is duur. Dus alleen het hoogstnoodzakelijke ingekocht. De rest doen we in de loop van de dag in Les, Spanje, ongeveer 15 km van Boutx vandaan. Daarna een terrasje op de terugweg naar Boutx.

De auto geparkeerd om lekker wat te drinken op een terrasje.


Wat is ze mooi hè?

Terug in St.Béat, alwaar de Garonne stevig langs stroomt.

St.Béat, bekend vanwege het marmer.


Echt gaaf om daar de beelden te bekijken.

Nét buiten St.Béat.


Tegenover het beeld wat u links ziet.

 

Maandag 30 juli.

We gaan een dagje colletjes rijden. Het weer ziet er goed uit. We zakken af naar St.Béat om vandaar richting Spanje te rijden. Voorbij Les (E) rijden we rechtsaf richting Col de Portillon.(1293mtr) Hier word ik geconfronteerd met de mooiste uitzichten, en het mooiste moet nog komen. Foto's, héél veel foto's. Ik laat ze niet allemaal zien, het zijn er meer dan 300, maar wel de mooiere en de leuke foto's. Enjoy!!


Onderweg naar de eerste col.

Zoals gezegd, wondermooie uitzichten. En het mooiste moet zeker nog komen. Vanaf dezelfde parking als de foto hierboven.
Moeder en dochter. Wat een stel hè? Ik geniet ervan. Met uitzicht op Bossost, Spanje.
Nabij de Cascade de Sidonie. Dit beestje zag ik ook nog rennen bij diezelfde waterval.

Als we het watervalletje gehad hebben, rijden we verder naar Col Peyresourde. (1563 mtr)

Het is behoorlijk warm, en we krijgen ook wel wat trek. Dus op de Col een terrasjegepakt om wat te drinken en te eten. Voor 5 euro krijg je hier 12 crêpes. Dunne pannekoekjes met suiker. Heerlijk. Leroy en ik gaan foto's van elkaar maken. Precies op de grens van de Hautes-Pyrenées en de Haute-Garonne. Daarna verder naar de Col d'Aspin op 1489 meter hoogte. En als klap op de vuurpijl, de Col de Tourmalet. 2115 meter hoog met wereldse uitzichten. Mooi is niet genoeg. Prachtig benaderd. Hieronder wat foto's die ik zeker de moeite waard vind. Let ook op de dieren die hier vrijelijk rondlopen. Koeien, geiten, schapen en zelfs lama's. Die komen toch alleen in de Andes voor? Kennen die dieren vliegen?

Onderweg in een dorpje, viel ons wel een heel merkwaardige bouw op. Maar ook wat ik zo mooi vind aan Frankrijk, huizen opgebouwd uit natuursteen. Gelardeerd met een paar mooie bloemen maakt het plaatje compleet.

Lief toch?

Soms omlaag, dikwijls naar boven :)

  Uitzicht vanaf de Col Peyresourde. Links de grenspaal tussen de twee departementen Hautes-Pyrenées en Haute-Garonne.
 
 
Is dit genieten of niet??

 

Crepês, €0,50 p/stuk of 12 voor €5,00. Wij namen er dus 12.

 

Hahahaa, Rakker laat zijn handtekening achter!! Wat een hond hè?

 

 

Zoals gezegd: pas op voor loslopend vee!!!

COL DE TOURMALET

Dan eindelijk op de Col de Tourmalet. Nu volgen wat foto's vanaf deze beroemde col. Beroemd vanwege de Tour de France. Ik kijk altijd heel graag naar de uitzendingen van dit sportevenement. Niet vanwege de enorme prestaties van de renners, hoewel ik best begrijp dat er prestaties geleverd worden, waarbij je jezelf mag afvragen of het nog wel menselijk is en niet buitenaards, maar vanwege de prachtige beelden tijdens de etappes. Met name vanuit de Pyreneeën en de Alpen. Het was deze dag half bewolkt, waarbij soms het uitzicht belemmerd werd, maar toch plaats ik ook deze foto's. En als de wolken ons een blik gunnen, dan waan je jezelf weer in de Droomvlucht van de Efteling. U mag het gerust weten, ik was behoorlijk geëmotioneerd van dit moois. Alle foto's zijn groter te bekijken door er eenvoudigweg op te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

Tot zover de Col de Tourmalet. Op de terugweg, via Bagnères-de-Bigorre, nog wat boodschappen gedaan, en dan via een stukje A64 naar Boutx. Helaas begint de wagen een raar blazend geluid te maken. Maar hij doet het nog uitstekend. Ik merk er niets raar's aan. Nah, we zullen wel zien.

 

WORDT VERVOLGD ...........

 

 

THAT'S ALL FOLKS!!!!!