VARO'S FORUMRIT 19 APRIL 2009

De route zoals ie gereden is.

De route zoals ie gereden is.

In september 2008, opende ik een nieuw topic, op www.motorforum.nl. Dit was het begin, van iets wat me bijna boven het hoofd groeide. De vraag was, wie er zin had om ergens in april 2009, een zogenaamde forumrit , mee te rijden. Zelf verwachtte ik een stuk of 15 a 20 motorrijders. Na enig vraagwerk wanneer de route het best gereden kon worden, kwam ik al gauw op 19 april uit. De aanmeldingen bleven binnenstromen, en ik voelde toch een bepaalde druk op me komen, om er iets moois van te maken. Een aantal motorvrienden, kwamen uit het Noorden. Drenthe en Friesland. Dus ik kwam al snel tot de conclusie dat de rit ergens in het midden van het land gereden zou worden. Zo hoeven de jongens uit het noorden niet zoveel aanrijdkilometers te maken. Een goede verzamelplaats leek mij restaurant de Goudreinet, aan de afslag Barneveld, langs de A1. Dit bleek inderdaad een goede keuze. Maar dan? Spakenburg? De flevopolder? Ja, leek me wel leuk, vooral Spakenburg. Vandaar uit, via Harderwijk de Veluwe op. Richting Apeldoorn, via de IJsseldijk. Een heerlijke dijk, met geweldig leuk bochtenwerk, waar de minder ervaren rijders ook goed uit de voeten kunnen. Daarna via Loenen terug naar Barneveld. Hieronder het verslag.

De motoren van de drie musketiers, voor restaurant "De Goudreinet".

Op 29 maart, rij ik samen met Oemoemenoe en Old-Timer de rit. Dit om te bekijken of we overal konden en mochten rijden.

Ontmoeting ter hoogte van Nieuwegein.

Zeg eens eerlijk, zijn die BMW's niet bijna nèt zo mooi, als die Varadero van mij?

Ja toch?

Rook- en plaspauze. De boom heeft het overleefd.
De weg naar Spakenburg, viel me zwaar tegen. Spakenburg is mooi, maar te klein voor een grote groep motorrijders. Die 15, waar ik op gerekend had, bleek nu een groep te worden van zo’n 35 motoren. Spakenburg is een leuk vissersplaatje, maar op zondag, erg gesloten. Niets te beleven. Jammer. Op aanraden van Old-Timer en Oemoemenoe, besluit ik om Spakenburg te laten voor wat het is. Ook de Flevopolder laat ik vallen. Met alle respect voor deze locaties. We gaan via Nijkerk, onder Harderwijk door, en vervolgens de koele bossen ten noorden van de Veluwe in. In Emst, bij restaurant Gerrits, besluiten we te lunchen. Hierbij spreek ik gelijk af met de eigenaar, dat ik een uur vóór we daar aankomen, met de hele groep, even doorbel, met hoeveel mensen we zijn. Vervolgens via de IJsseldijk naar Deventer. Daarna via Loenen terug naar Barneveld. De rit is nagenoeg gereed om gereden te worden. Nog slechts een paar kleine aanpassingen, en dan op slaan in de Garmin, mijn beste vriendin voor dat moment. Langzaam nadert de dag. De reacties op het forum worden alsmaar positiever. Iedereen heeft er zin. Incluis mijn persoontje.

Ik maak zelf consumptiebonnen, waarmee mijn motorvrienden, een kop koffie/thee, kunnen halen, bij de Goudreinet, op mijn kosten. Clazien en ik hadden de 18e, tachtig broodjes belegd. Je kunt je gasten niet zonder eten en drinken ontvangen.

Wachten op de doorkomst van de Varo-groep.

En daar is de doorkomst van de Varo-groep, met Varo-man op kop.

Lance Armstrong rijdt ergens in het midden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download filmpje (18,4MB)

Bovenstaand filmpje is gemaakt en bewerkt door de heer Rudy Hadee. Waarvoor dank.

Let U ook op de sportfietser, halverwege het filmpje.

Ik had besloten, mede op advies van Oemoemenoe, om de groep in tweeën te splitsen. Te weten, de “snelle” jongens/meiden, hoewel je op voorhand al weet, dat je niet erg snel kunt rijden met zo’n groep, en de “rustige” toerrijders. De meesten motorrijders wilden in mijn rustige groep. Maar liefst 26 motoren. Old-Timer wilde wel als hekkensluiters fungeren. Waarvoor dank. De tweede groep, de “snelle” motori, gingen onder leiding van Oemoemenoe, en als hekkensluiter hadden we Harry Sappe als slachtoffer weten te strikken. Ook aan hen een woord van dank. Wat ik nu ga schrijven, is zoals ik de dag ervaren heb.

 

 

Om acht uur in de ochtend, verzamelen Oemoemenoe, Karel, Niels RakkiRauw en ik, bij de Esso aan de A58 te Bosschenhoofd. Vandaar uit rijden we naar de Esso net voorbij Geertruidenberg, aan de A27. Daar sluiten Irma, Lonki en Gerrit Deauville aan.
Dan via de af- en oprit van Werkendam, waar Voskos en WimJfr aansluiten.
Vervolgens ter hoogte van Nieuwegein, alwaar Old-Timer en Young-timer aanschuiven.
Zo hadden we al een leuke groep waarmee ik naar Barneveld reed.
Daar was haast iedereen al gearriveerd.

The gang from the North kwam kort nadien aan.
Iedereen voorzien van een consumptiebon en één of meerdere broodjes. Er waren voldoende broodjes voorhanden.
Om half elf vertrok de eerste groep, onder mijn leiding. Oemoemenoe zou ongeveer tien minuten later vertrekken, zodat we nagenoeg gelijktijdig aan zouden komen, bij onze eerste koffiebreak, bij de Mac te strand Horst.
Hahahahaaa, Oemmie kan niet zo goed overweg met de Garmin, en wij zagen hem over de A28 voorbij rijden, met in zijn kielzog de rest van de snelle jongens/meiden.

En ik had nog zo gezegd, we rijden géén meter autobaan. Een half uur later belt Oemmie mij op, om te zeggen dat ze op ons stonden te wachten, ergens onderweg naar Emst.
Wij besloten daarop, om maar te gaan rijden.
Ergens langs de Vierhouterweg, zagen we de groep van Oemmie staan. Ik besloot hierop om de gashendel even los te laten, want ik was ervan overtuigd, dat er wel foto’s gemaakt zouden worden. En jawel, er stonden een stuk of wat camera’s langs de weg. Helaas, we waren net een sportfietser gepasseerd, en die was duidelijk ontdaan over het feit, dat hij ons weer moest passeren.
Gekscherend worden er grapjes gemaakt hierover.

Een gedeelte van de groep, gearriveerd bij restaurant Gerrits te Emst.

Soms zit het mee, .............. Sorry John, volgende keer beter.

De toerrijders gingen zó snel, dat een sportfietser bijna moeite moest doen, om ze in te halen. Hahahahaaa.
Wel leuk!! In het filmpje (hierboven ergens) kun je zien, dat de sportfietser, inderdaad met een chagrijnig gezicht ons inhaalde.
Daarna door naar Emst. Eten.
En wat een verrassing voor mij. Old-Timer had een meest origineel cadeau voor mij geregeld.
De VARO-PET!!!
Gossie, ik had helemaal geen speech voorbereid, en stond compleet perplex. Hartelijk bedankt Huip.
De rit gaat verder. Oemmie vertrekt als eerste, zodat de langzame groep hem en zijn groepje niet voor de wielen zouden rijden.
Nou, dat zou waarschijnlijk toch niet gebeurd zijn, want er reden vreselijk veel zondagkoekblikken over deze dijk.
Erg jammer, zo werd ons de kans ontnomen om eens lekker door de bochtjes te gaan hangen. Maar het was er niet minder leuk om.
Onderweg naar Barneveld was ik plotseling een deel van de groep kwijt.
Wat was er gebeurd? Wel, Voskos, WimJfr en Old-Timer reden per ongeluk Deventer in, waar tegelijkertijd een marathon gelopen werd. Ze wilden wel omkeren, maar werden door de drukte erg opgehouden. En als klap op de vuurpijl, begaf de radiator van Voskos zijn motor het ook nog.

Zoals gezegd: Koekblikken op de dijk

En de dag begon zo leuk!!!

Uiteindelijk met de hele groep naar Barneveld gereden. Daar zijn een aantal, na afscheid genomen te hebben, vertrokken. Ikzelf heb nog wat gedronken met een aantal achterblijvers. Even napraten. Wat is er niet goed gegaan? Waar is te weinig rekening mee gehouden?

Natuurlijk, ook ik leer hiervan. Maar al bij al, heb ik een geweldige dag gehad. En de gezichten straalden allemaal tevredenheid uit. Jammer voor diegene die ons deze dag niet gunde.

Ik hoop dat volgend jaar, weer een dergelijke rit georganiseerd wordt, als opening van het nieuwe motorseizoen. Wie neemt het stokje over? En om ge-ouwehoer te voorkomen, over wie er verantwoordelijk is, tijdens zo'n rit, vertel gewoon dat je een leuke rit ga rijden, en dat je niemand kan verbieden dat die achter je aan rijdt. Hahahaaaa

Pas een nieuwe helm gekocht. En die zet ik echt niet af!!!
Ook niet tijdens de lunch. :-) "Verrek, waar zit die schuif van het zonnevizier?"

 

Rest mij nog een aantal mensen te bedanken voor hun hulp, tijdens en vóór deze rit.

Oemoemenoe
Old-timer
Harry Sappe
en al die mensen die hun foto- en filmmateriaal beschikbaar hebben gesteld. O.a. Old-timer, Oemoemenoe, Aagtje, RudyHaDee, Tom en Henks, en diegenen die ik vergeten ben te vermelden.

En last, but not least: St.Clara voor het schitterende weer.

 

WHAT DO I SAY MORE? COME HOME SAFELY DONALD,THE REAL CONIMEXMAN.